Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Четейки новините ...
15 Януари 2014
Втори ден медиите гърмят: "БСП се цепи"!, "Първанов е алтернатива на Станишев", "АБВ превзема БСП"

Втори ден медиите гърмят: "БСП се цепи"! "Първанов е алтернатива на Станишев". "15 апостоли в борба с дявола Станишев"! "АБВ замества БСП" , "АБВ превзема БСП" или "БСП изключва апостолите от АБВ"...

От една страна това прилича на водевил или по точно на фарс.

Но от друга... този път май е насериозно! Защото картите са раздадени, финансовите обвързаности са вече в ход и всичко, което изглеждаше логично започва да изглежда на пръв поглед изненадващо и поставящо въпроси.

Логично ли е Кънчо Стойчев да нарича Първанов предател, Бриго Аспарухов да хвали открито Гоце, Андрей Райчев да брани Станишев, Мая Манолова, която беше гост на първото учредяване на АБВ, сега да му е върл противник,а сикаджията Димитър Дъбов да заплашва с изключване знакови лица на столетницата?

Фарсът е в драмсъстава на кукловодите от ДС, които явно изпитват затруднение с резервата скамейка от необвързани с тайните служби на БКП лица. И ни предлагат алтернативна листа и алтернативно управление на БСП! Голяма част от АБВ, начело със самия Гоце Първанов, са с обвързаности с ДС и силовите структури на БКП.

Паникьосаното Изпълнително бюро на БСП, вкопчило се във властта и Станишев, допълнително си усложняват положението. След като не опровергаха, че БСП е взета на концесия от ДПС, ръководството не посмя да излезе и с позиция за сваляне на имунитета на "златния" си кворумен Волен. А това се забеляза и в Брюксел...!

Ще бъдем свидетели на тежки думи, съмнения за правене на паралелни партии и листи, но всичко май се върти около предстоящата промяна на отношението на ПЕС към своя председател и очертаващата се социалистическа загуба на евроизборите. Кукловодите отдалеч са надушили предстоящия провал и бързо минават на вариант Б.

Станишев изглежда безпомощен и забъркан във все повече битки - вътрешни и външни и пропусна да види, че задкулисните му господари вече са го взели на мушка.

Кукловодите явно са решили да проведат мероприятие за натиск и да подменят на предстоящия конгрес председателството на БСП, като шумът около АВБ е само отвличаща вниманието операция.

Досегашния А отбор се оказа от играчи, твърде бързо помислили се за звезди, много грубо демонстрирали връзките и зависимостите си със сенчестия бизнес.

Кукловодите отдалеч са надушили предстоящия провал и бързо минават на вариант Б. който трябва да отклони вниманието и на набиращия отново сили уличен протест!

Готвещия се преврат в БСП е по сценарий на същите КГБ/ДС генерали, но по обновени опорни точки! Просто разбират, че няма да мине без "смяна на караула" на върха на Партията... но с още по-проверени и изпитани в битките техни момчета.

Изправени пред провала на Големия шлем този път ще играят с "Всичко коз"! И който се хване, хване! Гьорав карти не играе...

Дано в дясно има кой да си направи нужните изводи!

Коментар на Евгений Михайлов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Име:*
16 Jan, 2014 | 01:08

"Дюран Дюран. Повтарям ви го за да го запомните." или както пише по-горе: "Кукловодите отдалеч са надушили предстоящия провал и бързо минават на вариант Б."


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.