Факти, Анализи, Коментари
   16 Септември 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-малко 47 души след ракетен обстрел по украинския град Полтава
3 Септември 2024
Руските сили са нанесли ударите с две балистични ракети, повреждайки сграда на Военния институт за комуникации в града
Най-малко 47 души бяха убити и най-малко 206 ранени във вторник след руски ракетен удар по украинския град Полтава, при който е било засегнато и военно учебно заведение, заяви президентът на страната Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Това може да се окаже един от най-смъртоносните руски удари от началото на военната инвазия на Москва в Украйна.

Във видео Зеленски, че руските сили са нанесли ударите с две балистични ракети, повреждайки сграда на Военния институт за комуникации в града. Поразеният военен институт по комуникации е основан през 60-те години на миналия век, когато Украйна е част от Съветския съюз, и е специализиран в подготовката на специалисти по телекомуникации.

Две експлозии са избухнали около 09.10 сутринта местно време - само две минути, след като в града е била издадена тревога за въздушна атака, според украинското издание Suspilne. 

Зеленски каза, че две балистични ракети са ударили територията на учебно заведение и болница. Той добави, че сграда на Института по телекомуникации е частично разрушена и че хората са блокирани под развалините.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.