Факти, Анализи, Коментари
   15 Септември 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Горица Грънчарова-Кожарева ще бъде новия служебен министър-председател
9 Август 2024
Тя ще е втората жена на този пост в историята на България. Единствената жена министър-председател до този момент е Ренета Инджова
снимка president.bg
снимка president.bg
Президентът Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател.

В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния глава.

В 10:30 часа Радев ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да ѝ възложи да състави служебно правителство.

Новината за Грънчарова идва буквално минути, след като досегашният служебен премиер Димитър Главчев оттегли желанието да остане на поста си.

Тя ще е втората жена на този пост в историята на България. Единствената жена министър-председател е Ренета Инджова, която бе и първият служебен министър-председател, назначена от президента Желю Желев през 1994 г. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.